HRISTOS A ÎNVIAT!


Aceste cuvinte minunate nu pot fi scrise decât cu litere mari! HRISTOS A ÎNVIAT! Au trecut câteva zile de la Ziua ce Mare a învierii, Sărbătoarea sărbătorilor şi Praznicul praznicelor, dar bucuria acelei Zile minunate încă mai umple parcă întreaga atmosferă. Sunt momente minunate care ne fac să preţuim mai mult viaţa acesta dar să tânjim cu sete ontologică după cea viitoare.

Cred că Paştele rămâne în noi mult timp după trecerea lui şi când spun asta nu mă refer doar la kilogramele în plus pe care le acumulăm după atâta friptură, ouă roşii şi cozonac, ci la raza aceea de lumină care îţi umple (dacă îi dai voie) viaţa. Chemarea preotului de pe solee care spune „Veniţi de luaţi lumină!” este de fapt o chemarea tainică permanentă care ne este adresată tot anul dar care în Noaptea cea Sfântă, este rostită cu voce tare!

Personal am avut, din diferite motive, un început de Înviere mai agitat dar pe măsură ce timpul trecea am simţit cum lucrurile se aşează în matca lor normală. Spunea cineva că minuni se întâmplă în viaţa noastra permanent şi că trebuie doar să avem ochi să le vedem: Învierea e o minune anuală! Oricât de apăsat ar fi sufletul, oricâte gânduri negre sa-ar învălmăşi în minte, oricâte sentimente contradictorii ne-ar  răzbate, în noptea de Înviere par să se mai liniştească…4474_352_invierea20domnului2007

HRISTOS A ÎNVIAT!

Acest articol a fost publicat în Ortodox și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s