Vin patru luni de caniculă şi secetă


Prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie şi august indică precipitaţii reduse şi temperaturi ridicate, ceea ce va accentua deficitul de apă din sol pe întreg teritoriul agricol al ţării, în condiţiile în care în aprilie şi mai cantităţile de precipitaţii au reprezentat doar o treime din cele normale, a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Astfel, pentru luna iunie, ANM apreciază că temperaturile maxime pot depăşi 35 de grade în sudul ţării, iar minimele pot coborî sub 10 grade. Cantităţile de precipitaţii pot fi sub limitele normale în cea mai mare parte a ţării.

Pentru iulie, prognoza arată temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile ar putea fi sub normele climatologice lunare.

În ultima lună a verii va fi mai cald decât de obicei, în majoritatea regiunilor, exceptând zonele centrale şi nordice. Precipitaţiile ar putea fi mai reduse faţă de normele climatologice lunare, pentru cea mai mare parte a ţării.

În septembrie, în sud-est, temperaturile ar putea fi din nou peste normele climatologice lunare, iar precipitaţiile se pot situa sub valorile medii multianuale lunare.

Sursa> Ziarul Lumina

Acest articol a fost publicat în Anunţuri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s