Campania: “Lumea drogurilor nu e lumea mea”


Aşa se numeşte campania iniţiată de Ziarul Lumina , ziarul Patriarhiei Române şi parte componentă a Centrului de Presă Basilica, începând din data de 18 martie, ce are ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Declaraţia de misiune a iniţiatorilor afirmă: „Vom încerca, prin instrumentele care ne sunt la îndemână, să abordăm toate faţetele problemei. Cu sprijinul partenerilor noştri, Ministerul Sănătăţii; Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; Agenţia Naţională Antidrog şi Asociaţia Integration, vom sta de vorbă cu specialişti în adicţie, cu psihologi, preoţi, farmacologi, sociologi, profesori, cu persoane dependente, încercând să înţelegem toate aspectele care ţin de acest fenomen, să intrăm în familiile celor care ne citesc cu informaţii complete, cu sfaturi şi recomandări autorizate. Vă vom prezenta, de asemenea, dramele şi mărturiile unor foşti consumatori de narcotice, sperând ca prin puterea exemplului să salvăm cât mai mulţi tineri de mirajul unei lumi false. ” (sursa).

Până acum, pe pagina specială dedicată acestei campanii au apărut opt articole ce conţin mărturii ale unor persoane dependente şi experienţa unor specialişti în domneniul adicţiilor din cadrul instiuţiilor Bisercii şi nu numai, ce merită citite.

O iniţiativă cât se poate de lăudabilă. Biserica este implicată în combaterea  fenomenului consumului de droguri, iar prin centrele de la Iaşi , Cluj, şi Bucureşti, oferă şi soluţii. Pe lângă acestea funcţionează şi Programul Naţional Antidrog al Bisericii Ortodoxe Române (PNA), în cadrul Departamentului Teologic – Educational al Patriarhiei Române, începând din anul 2008. Acest Program a apãrut din necesitatea de a rãspunde, într-un mod coerent si unitar, nevoilor identificate la nivelul Patriarhiei, care ar putea fi sintetizate astfel: lipsa pregãtirii preotilor privind consilierea pastoralã a dependentilor de alcool/droguri, datoratã inexistentei unor cursuri specifice în cadrul scolilor teologice, dar si a materialelor informational-educative ortodoxe în domeniul dependentei, cum ar fi: suporturi de curs, cãrti, etc.”(sursa).

Mult succes iniţiatorilor şi sper ca această camanie să atingă cât mai multe suflete!

Spor în toate cele bune!

Sursă imagine: aici

Acest articol a fost publicat în Anunţuri și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune ce părere ai