Bucuria lui, bucuria mea


 

E mare lucru să te bucuri cu adevărat de bucuria altuia. Nu credeţi?!

Am avut fericirea de a întâlni astfel de persoane. Cel ce poate face acest lucru din inimă e omul care nu a lăsat să se aşeze peste el haina hâtră a egoismului. El se poate bucura de bucuria altui pentru că ştie că, în arena vieţii sale, în realitate, nu concurează cu nimeni altcineva decât cu propria sa personă, că trebuie să se depăşească pe sine.

E omul care îşi ştie foarte bine locul său sub soare, îşi cunoşte bunele şi relele, are o viziune asupra vieţii sale. Iar în centrul vieţii sale se află Dumnezeu.

El ştie să te încurajeze, să te motiveze, să nu îşi asume nici un merit pentru reuşitele tale şi să nu aştepte ridicarea unei statui îi onoarea sa. Chiar dacă nu îi mulţumeşti pentru ajutor, el nu se supără, pentru ajutorul pe care ţi l-a oferit, nu a avut ca scop mângâierea propriului său ego, ci a venit dintr-un sufelt sincer, dezinteresat.

O astfel de stare e o stare de echilibru, iar adevăratul echilibru nu îl poţi avea decât dacă eşti împăcat cu tine, cu cei din jur şi cu Dumnezeu.

Ortodoxia are în ea bucuria aceasta a comuniunii. Te bucuri de bucuria celui de lângă tine ca şi cum ar fi a ta, iar el asemenea. Ai conştiinţa că peste toţi şi peste toate se află Dumnezeu, care ne-a dat puterea să ne bucurăm unii de alţii.

Bucuraţi-vă!

Spor în toate cele bune.

Sursă foto: FreeDigitalPhotos.net

Acest articol a fost publicat în Crâmpeie de gânduri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Bucuria lui, bucuria mea

 1. Pingback: Bucuria lui, bucuria mea - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Theodora zice:

  Cand facem un bine pentru cei din jur nu trebuie sa cerem nimic in schimb,caci atunci nu facem acel lucru din suflet.E minunat ,intr-adevar sa cunoastem persoane in jurul nostru care sa faca bine,dezinteresat.Atunci simti intr-adevar ca esti inconjurat de prieteni adevarati si este minunat.

  • andrei zice:

   Da, aveţi dreptate! Deşi aceşti oameni sunt ca florile rare, este de ajuns să întâlneşti unul pentru a avea şi a înţelege că se poate şi altfel, că nu egoismul ne depersonalizează şi ne înstrăinează unii de alţii…
   Spor în toate cele bune!

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s