Cursuri de pastoraţie a persoanelor dependente de alcool în Seminariile Teologice şi Facultăţile de TeologieÎn şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 16-17 februarie 2011, s-a aprobat introducerea cursului destinat pastoraţiei persoanelor dependente de alcool în curricula disciplinei Teologie pastorală, care se predă în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar teologic, după cum informează Biroul de presă al Patriarhiei Române prin intermediul Agenţiei de presă Basilica.

E un lucuru minunat, deoarece avem nevoie de preoţi cât mai bine pregătiţi pentru a face faţă fenomenului dependenţei de alcool. În acest sens, însuşirea unor noţiuni de bază cu privire la pastoraţia persoanelor dependente de alcool, de către cei care vor avea în grijă sufletele lor, este absolut necesară.

Introducerea acestor cursuri a fost posibilă datorită Programului Naţional Antidrog al Bisericii Ortodoxe Române (PNA), care încă de la înfiinţare a avut printre obiective, citez: „Crearea, tipãrirea si introducerea în curricula Institutiilor de învãtãmânt cu profil teologic a unui Curs de consiliere pastoralã a persoanelor dependente” (vezi aici si celelalte obiective ale PNA).

Spor în toate cele bune!

Acest articol a fost publicat în Adicţii, Alcoolism, Anunţuri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s