Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite


 

Pentru cei ce doresc să cunoască mai bine cultul Bisericii noastre  iată un studiu al Părintelui Profesor Ene Branişte cu privire la Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite, o slujbă caracteristică perioadei Postului Mare.

Ea poate fi săvârşită în toate zilele de rând din Postul Mare cu exepţia zilelor aliturgice, însă în practică se obişnuieşte a fi săvârşită în zilele de miercuri şi vineri. Denumirea de Liturghie este oarecum improprie, deoarece nu are epicleză (sfinţirea darurilor) fiind mai degrabă un ritual de împărtăşire, însă datorită Sfintei Euharistii care rămâne centrul acestei rânduieli aşa cum este şi centrul celorlalte liturghii ortodoxe, i-a fost dată denumirea de  Liturghie.

Mai multe detalii despre această slujbă deosebit de frumoasă şi de înălţătoare prin sobrietatea sa, istoricul, rânduiala şi semnificaţiile, le puteţi afla parcurgând studiul marelui liturgist român şi pe care îl puteţi descărca accesând link-ul următor:

Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite – Pr. Ene Branişte

Spor în toate cele bune!

Acest articol a fost publicat în Ortodox, Teologie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s