Rugăciune pentru soții care nu pot avea copii


Foto: doxologia.ro

Foto: doxologia.ro

     Mulțumim Bunului Dumnezeu în fiecare zi că ne-a dăruit un copil. El ne aduce bucurie și ne provoacă să fim mai buni, zi după zi. Dar sunt și familii lipsite de acest dar. Deși numai Dumnezeu știe motivul pentru care îngăduie acest lucru, sunt convinsă că nu este fără rost. De cele mai multe ori, cuvintele sunt de prisos pentru a mângâia o astfel de familie, dar cred cu tărie că rugăciunea stăruitoare aduce nu doar alinarea tristeții, dar și împlinirea celor de folos. De aceea, când am văzut această rugăciune în cartea „Cum să educăm ortodox copilul”, m-am bucurat nespus. O public pe blog cu nădejdea că va fi de ajutor celor care își doresc prunci, dar nu au primit încă.

      „Auzi-ne pe noi, Milostive și Atotputernice Dumnezeule, și trimite-ne harul Tău. Pleacă-Te, Doamne, spre ruga noastră, adu-Ți aminte de legea ta pentru înmulțirea neamului omenesc și fii Acoperitor Milostiv, ca să se păzească așezământul de lege pe care l-ai lăsat Tu. Cu puterea Ta cea stăpânitoare ai fă­cut toate din nimic și ai pus început la tot ce este în lume: l-ai făcut și pe om după chipul Tău și cu taină înaltă ai sfințit legătura căsătoriei ca preînchipuire a unirii dintre Hristos şi Biserica Ta. Ca­ută, Milosârde, spre robii Tăi aceştia (numele), care sunt uniți prin însoţirea căsătoriei și se roagă să primească ajutor de la Tine, ca să fie asupra lor mila Ta, şi să vadă pe fiii fiilor lor până la al treilea și la al patrulea neam, şi să trăiască până la adânci bătrâneți, și să intre în împărăția cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreu­nă cu Tatăl și cu Sfântul Duh, în veci. Amin.”

PS: Deși formatul rugăciunii cere să fie făcută de un preot, se poate face și acasă de către fiecare, cu modificările de rigoare.

Pace și bucurie sfântă!

Alina-Nicoleta

Despre Alina-Nicoleta

Sunt soție, mamă, preoteasă și le împlinesc pe toate după putere, cu ajutorul lui Dumnezeu! „Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întărește.” (Fil. 4,13)
Acest articol a fost publicat în Familiei Contemporane, Ortodox și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Rugăciune pentru soții care nu pot avea copii

 1. Miron Milica zice:

  SA LE FIE DE FOLOS CELOR CARE VOR SA FIE BINECUVANTATI CU UN COPIL

 2. Roxana zice:

  Cu adevarat este o rugaciune care te emotioneaza si cand o citesti ai acea stare care vine din suflet.

  • Pentru cei care au credință în Dumnezeu, cu siguranță.
   Oricum, rugăciunea nu e magie. Este lucrarea tainică a lui Dumnezeu în sufletul omului.
   Doamne ajută!

   • Deci sa cumpar si sa citesc ceva ce nu va functiona?
    Apropo, daca Dumnezeu are planuri pentru fiecare dintre noi si noi nu putem avea copii asta nu inseamna ca ar trebui sa adoptam? Sa oferim iubire si sustinere altor copii, chiar daca nu sunt din sangele nostru?

   • Dar cine a spus că nu va funcționa?! Nu funcționează cum vrem noi, dar asta nu înseamnă că nu funcționează.
    Posibilitatea de a adopta copii nu exclude rugăciunea. Ba chiar sunt multe cazuri în care, după ce soții au adoptat, Dumnezeu le-a dat și lor un copil. Deci pot fi făcute împreună, nu se exclud.
    Și poți oferi iubire și susținere multor copii, chiar și fără să adopți. Posibilități sunt nenumărate, numai să vrei. Dar asta depinde de fiecare.

 3. Ramona zice:

  Si eu impreuna cu sotul meu ne dorim din suflet un copil si am inceput de 2 sapt sa citesc Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si cu fff mare incredere cred ca ne va ajuta bunul Dumnezeu.Daca se poate sa imi spuneti ce ar trebui sa mai citesc, va multumesc din suflet.

  • Dumnezeu sa va ajute si sa va daruiasca la timpul stiut de El copilasul mult dorit.
   Din ce am citit, am vazut ca Sf. Efrem cel Nou si Cuv. David Batranul au ajutat mulți părinți care nu puteau avea copii sa dobandeasca un prunc.
   Sf. David Batranul are si o carte, cu viata, minunile si Acatistul. O gasiti in librarii, arata asa Și despre Sf. Efrem cel Nou au apărut cărticele cu viața lui, dar pe scurt, minunile și Acatistul.
   Doamne ajuta!

 4. Damaris zice:

  Ajutor pentru nastere de prunci este si SFANTUL NECTARIE nu in ultimul rand SFINTII PARINTI IOACHIM SI ANA SI MAICA SFANTA…SE POATE FACE SI PAINEA SFANTULUI FANURIE IN MEMORIA MAMEI SALE,GRECII AU UN OBICEI SA FACA ACEASTA FAPTA BUNA.(RETETA SE GASETE PE NET).http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/09/16/acatistul-sfantului-fanurie-ajutorul-celor-in-nevoie/

 5. vio zice:

  Pustii sunt casele fara copii si inimile noastre la fel ,dar mai presus de doctorii se afla Dumnezeu impreuna su sfintii lui .Am inceput sa citesc acatistul sf Efrem cel nou facator de minuni si stiu ca o sa faca o minune si cu noi si o sa ne daruiasca pruncul mult dorit de ani de zile .Binecuvanteaza -ne doamne si pe noi cu un copilas si binecuvanteaza toate familiile care isi doresc copii . Doamne ajuta

 6. ramona zice:

  Doamne binecuvanteaza-ne si pe noi pacatosii Edy si ramona cu un copilas sanatos. Doamne ajuta.

  • Pr. Andrei zice:

   Doamne ajută!
   Ramona, să vă ajute Dumnezeu și să vă împlinească cererea. Nu vă pierdeți nădejdea!
   Spor în toate cele bune!
   pr. Andrei

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s