Căutări ale (in)dependenței


Cu mult timp în urmă, am scris niște articole legate de consumul de produse etnobotanice și efectele lor asupra celor care le consumă, bazându-mă pe experiența de consilier adicții. De atunci, zilnic, în lista de termeni de căutare prin care diverse persoane ajung pe blog, apare și acest cuvânt cu rezonanță „bio”, dar iz „distrugător”: etnobotanice!

Unii caută informații despre tipuri de etnobotanice, alții despre efectele lor, despre prețuri, combinații etc. Zilele trecute însă, a apărut în lista de căutări ceva nou: „cum distrug o plantă etnobotanică”… e pentru prima dată când cineva ajunge la acele articole cu o astfel de căutare.

Să fi fost un părinte care și-a descoperit copilul cultivând astfel de plante pe balcon sau în dormitorul său?! (Să nu vă mirați! Etnobotanicele nu trebuie neapărat cumpărate de pe internet la plicuri, ci sunt destui vânzători și/sau consumatori care s-au transformat în adevărați cultivatori… desigur, fără certificat de producător!). Să fi fost un tânăr care vrea să scape de cultura sa de etnobotanice?! Să fi fost cineva care în lupta cu dependența de etnobotanice vrea să distrugă sursa ispitei?!

Nu știu! Oricare din „scenariile” de mai sus este posibil și ar mai fi și altele… Cert este faptul că m-am bucurat de „noutate”. Desigur, cu o floare nu se face primăvară! Pe lângă miile de căutători ai prețurilor sau combinațiilor celor mai „explozibile”, un singur om care se întreabă cum se distrug, nu pare a fi mare lucru… și totuși, indiferent de cine a fost și de ce motiv a avut ca să distrugă o plantă etnobotanică, sper din suflet să fi făcut acest lucru…

Realitatea este că, deși nu mai este un subiect la ordinea zilei, de când cu desființarea faimoaselor „magazine de visuri” sau „weed-shop-uri”, fenomenul în sine NU a dispărut, ci doar s-a mutat de pe stradă, pe internet. Un click, un mail, un telefon și plicul ajunge la tine  prin livrări la domiciliu (ca și cum ai comanda o pizza!!!) sau prin curierat.

Am văzut vieți tinere, prea tinere, distruse de etnobotanice! Din cauza asta, printre atâția „ciulini etnobotanici”, și o singură floare, îți aduce aminte de primăvară… te face să speri!

Spor în toate cele bune!

Pr. Andrei

Acest articol a fost publicat în Adicţii, Crâmpeie de gânduri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Căutări ale (in)dependenței

  1. ana maria zice:

    Viata (si ma refer aici la tot ce implica ea actiuni, persoane, mediu, atitudini etc) traita constient si dupa legea lui Dumnezeu iti ofera infinite si diverse modalitati de a te raporta la ea ortodox, de a te bucura de ea. Momentul in care descoperi acest adevar … ”te face sa speri”, sa traiesti adevarate si imense bucurii pe care simti nevoia sa le impartasesti din dorinta ca unul sau mai multi destinatari (numarul nu e important) sa foloseasca modelul: sa te bucuri pentru ca un om cauta sa distruga sursa nefericirii, dependetei si in acelasi timp sa te rogi ca sa si reuseasca. Multumesc pentru model si sper ca rugaciunea celor ce se bucura sa fie cu folos pentru cei ce cauta sa lupte cu pacatul.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s