Ison electronic


Într-un articol de acum câteva luni am spus ceea ce cred despre folosirea isonului electronic la slujbele Bisericii. În răspunsul meu la un comentariu de la acea postare am menționat că: „Și eu folosesc unele programe pe calculator pentru a avea ison, atunci când învăț o partitură nouă sau repet una pe care o știu deja, deoarece mă ajută să fixez mai bine notația…” (dar numai atunci) și mărturisesc că am căutat mult timp un program care să fie cât de cât satisfăcător.

Prin urmare, dacă ești interesat/ă de un astfel de program, urmează următorii pași:

1. abonează-te la blog (introdu adresa ta de mail în câmpul „Abonare prin e-mail”; va trebui să conformi abonare prin accesarea linku-ului pe care îl vei primi pe mailul personal);

2. lasă un comentariu mai jos, în care să îți manifești dorința;

3. fii atent la modul de adresare și exprimare;

Eu voi reveni, cât de repede posibil, cu un email (dacă lași o adresă valabilă), legat de cel mai bun program pentru ison electronic, pe care l-am găsit până acum, precum și de modul în care poate fi utilizat pentru a da rezultate optime. Deși în esență este un pian virtual, își face treaba foarte bine.

Spor în toate cele bune!

PS: Îți recomand, călduros, să nu folosești isonul electronic la slujbele Bisericii, ci doar ca un instrument de perfecționare a tehnicii de interpretare a muzicii psaltice. Doamne ajută!

Pr. Andrei

Poate te interesează și:

Ison electronic pe IPad (aplicație)

Program de ison electronic pentru android

This entry was posted in Audio/Video, Recomandari and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

189 de răspunsuri la Ison electronic

 1. Pingback: Isonul electronic în muzica psaltică! « PROSANTHROPOS: Blogul lui Andrei

 2. Pingback: Gramatica Muzicii Psaltice – de Nicolae Severeanu « PROSANTHROPOS: Blogul lui Andrei

 3. Nu pot sta deoparte când vine vorba despre acest subiect și problemă în același timp, ce se ivește în cercul celor ce practică muzica psaltică și de ce nu și al Bisericii. În mare parte ai dreptate cu privire la faptul că odată cu folosirea isonului electronic s-ar știrbi din frumusețea cântărilor și s-ar micșora din efortul, jertfa pe care cântărețul o are în cadrul sfintelor slujbe însă problema mai gravă este următoarea: de la an la an numărul celor interesați de acest gen de muzică scade și implicit a celor care practică muzica bizantină, de aceea eu sincer aș susține folosirea isocratimei în cadrul serviciului divin public.

  • andrei spune:

   Spui că: „de la an la numărul cel interesați de acest gen de muzică scade”. Totuși sunt zeci de seminarii teologice, de școli de cântăreți și de facultăți de teologie în întreaga țară. Atâta timp cât există acestea, nu cred că avem nici o scuză, nici un pretext, pentru introducere isonului electronic la slujbe. Acum, locul lui este în practica personală și cel mult în sălile de concerte. Iar dacă acestea există, iar interesul scade, atunci trebuie să ne punem întrebări de altă natură.
   Te vezi, singur în strană cu o orgă în față? Și dacă te vezi, îți place?
   Spor în toate cele bune!

  • Serafim spune:

   În felul ăsta poți spune că e mai simplu ca în loc de strană să dea drumul la șcătulofon sau la emchietroaie că e și mai simplu și mai frumos. Este importantă strana dar slujba este mai mult decât cântare frumoasă. Și este mai important ca acea cântare să fie făcută de oameni chiar dacă mai greșesc notele uneori. Dumnezeu cere mai cu seamă inima omului, nu perfecțiunea execuției. Dacă se pot amândouă, cu atât mai bine.

 4. Cristian spune:

  Sunt de acord cu isonul electronic dar nu în Biserică. Nu sunt un cântăreț bun și nici nu cred că voi ajunge vreodată un „Bucă”. Dar pot să spun că dacă am introduce isonul electronic în Biserică ar interveni neosteneala (și catolocizarea), la fel cum e și cu toaca electronică sau clopotele „cu buton” pentru care Arhim. Ioanichie Bălan a început să plângă doar auzind că vor fi puse.

  • andrei spune:

   Nu știu dacă „neosteneala” ar fi cea mai mare problemă.
   Până acolo poate ar trebuie să vedem, mai întâi, dacă nu cumva, o mică orgă nu aduce o mare pagubă esenței muzicii psaltice. După aceea putem vorbi mult și bine de chestiuni tehnice și/sau personale.
   Ce va fi până la urmă? Nu știu! Cred, însă, că odată cu trecerea timpului, vom ajunge din urmă pe frații greci, iar orga și isonul electronic vor deveni o constantă și nu o excepție. Cât va dura până atunci? Nici asta nu o știu.
   Tu ce zici?
   Spor în toate cele bune!

   • Manuel spune:

    Doresc si eu sa stiu de unde pot descarca acest program de ison electric in calculatorul meu.Va multumesc !

 5. iulian spune:

  salutare.ma numesc iulian si am terminat scoala de cantareti bisericesti acum 12 ani si tot de atata timp sunt in italia.in provincia noastra sa format o parohie .deocamdata la strana sunt eu si cam atat,.te rog daca poti sa ma ajuti cu programul ison electronic sa incerc pe al meu tablet acer a500 sa exersez…asa sper sa imi ajute spre recapatarea memoriei in cantarea psaltica,(de cand am terminat scoala nu am mai cantat singur in biserica) te rog mult daca se poate ….

  • andrei spune:

   Buna Iulian,
   Ti-am trimis mail. Sa iti fie de folos si te mai astept pe blog.
   Spor în toate cele bune!

   • iulian spune:

    va rog daca se poate sa imi trimiteti inca o data programul ison…pana imi cumpar ipad….va multumesc mult

   • DRAGAN spune:

    Doamne ajuta! as dori si eu sa-mi spuneti ce program de ison pot folosi pe un iphone.

   • Pr. Andrei spune:

    Doamne ajută!
    Singura aplicație pe care eu o cunosc (între timp e posibil să mai fi apărut și altele) se numește „World Scales”. Am vorbit despre ea în articolul acesta: https://prosanthropos.wordpress.com/2013/01/18/ison-electronic-pe-ipad-aplicacatie/
    Este disponibilă spre descărcare, contra cost, pe iTunes. Am avut ocazia să o folosesc pe o tableta iPad și este excelentă. Nu văd de ce nu ar merge și pe un iPhone atâta vreme cât varianta de iOS pe care rulează este compatibilă cu aplicația.
    Spor în toate cele bune!
    pr. Andrei

 6. Ionut spune:

  salut andrei unde pot gasi si eu acel program de ison electronic?poti sa ma ajuti te rog?vreau sa invat si eu muzica psaltica si asta m-ar putea ajuta.multumesc!Ionut.

  • andrei spune:

   Buna Ionut, iti voi trimite un mail cu toate informațiile necesare. Sper să îți fie de folos!
   Spor în toate cele bune!

 7. Nicu spune:

  Salut Andrei,
  Te rog sa imi trimiti si mie programul de ison electronic.
  Multumesc anticipat,
  Nicu

 8. Mihail spune:

  Doamne ajuta,Andrei!Poti sa ma ajuti cu programul de ison?As avea nevoie de el.Te rog.Multumesc.Mihail

 9. Sorin F. spune:

  Salutare. Dupa o pauza de cativa ani, doresc sa incep iarasi studiul si as fi recunoscator daca mi-ai putea trimite si mie acest program. Multumesc

 10. Doamne ajuta, am si eu nevoie de un program pentru ison. M-ar interesa unul care sa aiba totusi ison real ( in care sa pot introduce fisiere .wav). Vreau sa fac niste inregistrari cu cineva si duc lipsa de isonari. Inregistrarile sunt pentru uz personal.

  • andrei spune:

   Doamne ajută! O sa îți trimit un mail cu ceea ce am eu. Din păcate nu suportă opțiunea de a introduce în el fișiere .wav prin urmare nu știu dacă îți va fi de folos în demersul tău.
   Spor în toate cele bune!

 11. radu spune:

  Salut Andrei,as dori si eu programul cu isonul electronic pt a putea fi de ajutor la numite cantari psaltice atunci cand fac repetiti.ms mult

 12. Mario spune:

  cum fac ji eu rozt de program pentru izon elecric ajutama..:|

 13. balas daniel spune:

  Doamne ajuta ! as dorii si eu acest program daca se poate ! toate cele bune !

 14. Radu spune:

  iti multumesc Andrei pt programul trimis imi e foarte folositor multumesc inca o data si toate cele bune.Sa-ti dea Bunul Dumnezeu sanatate si putere pt a putea administra in continuare acest blog f folositor.

 15. Marius spune:

  buna Andrei, am si eu nevoie de isonul electronic si te as ruga frumos daca poti sa mi dai si mie programul acela. Multumesc anticipat!

 16. Ionut spune:

  Cand vei avea timp,trimite-mi si mie te rog frumos programul de tinut isonul! Multumesc anticipat! Ionut

 17. Laur spune:

  Salut …as dori si eu dak se poate programul pentru ison electronic te rog frumos……
  multumesc mult Doamne ajuta!!

 18. Laur spune:

  il poti trimite pe adresa mea de e`mail rud_van_nysteroy@yahoo.com

 19. andrei spune:

  blagosloviti parinte. Am vorbit astazi la Catedrala in legatura cu programul ison electronic si v-am rugat daca se poate sa ni-l dati si nou. va multumim frumos .

 20. mircea spune:

  Doamne ajuta! As dori si eu programul cu isonul electronic. Multumiri anticipate & Un post binecuvantat!

 21. Pr. Andrei Anusca spune:

  P. Andrei, asa cum ti-am spus intr-o intalnire recenta in curtea catedralei, as dori si eu acest program pentru ison. Multumesc anticipat. Pr. Andrei Anusca
  P.S. Felicitari pentru blog si pentru toata activitatea.

 22. Ciprian Nani spune:

  Hristos a inviat! Va rog sa imi trimiteti programul pentru ison. Multumesc anticipat!
  ciprian_nany(@)yahoo.com

 23. Andrei spune:

  Salut! As dori si eu acest soft, deoarece vreau sa invat putin sa tin isonul.
  Multumesc anticipat.

 24. mircea spune:

  Hristos a inviat! Multumiri pentru program & toate cele bune dumneavoastra si celor dragi!

  • andrei spune:

   Adevărat a înviat!
   Aceleași urări de bine și din partea noastră.

   • komives lorand emanuel spune:

    Doamne ajuta Andrei ! Poti sa imi trimiti te rog mult si mie programul pentru ison? Multumesc din suflet! Hristos in mijlocul nostru!

 25. florin spune:

  Hristos a Inviat!! Te rog frumos daca se poate sa imi trimiti si mie acest program cat mai repede posibil! multumesc mult

 26. Sergiu spune:

  Hristos S-A Inaltat!

  Parinte, m-ar interesa un program pentru ison! Pun bazele unui cor psaltic acum, si atre greu merge! Cu ardelenii ii mai greu pe filiera asta! Si as avea nevoie pentru cursurile pe care le fac cu ei! Sa le pot exemplifica cu un ison in spate! La slujbe nu e in regula! Si eu sunt de aceeasi parere! Multumesc frumos! V-as fi recunoscator daca-mi recomandati un astfel de program!

  Cu respect, Sergiu

 27. Veniamin spune:

  As dori si eu numele la programul pentru isonul electronic

 28. alex spune:

  Parinte as vrea si eu acest program de tinut isonul electronic daca puteti sa ma ajutati si pe mine.

 29. Nicolae spune:

  Imi poti spune si mie te rog frumos despre ce program e vorba? Exista cumva si pt iphone? Multumesc

 30. Alexandru spune:

  As dori su eu acest porgram !! Doamne ajuta !!!

 31. Ioan spune:

  As dori su eu acest porgram !! Doamne ajuta !!!

 32. Catalin spune:

  Doamne ajuta . As dori si eu acest program …Sunt cantaret bisericesc si tare as avea nevoie de acest ison … multumesc anticipat

 33. Daniel spune:

  Doamne ajuta.As fi recunoscator daca as primi un mail de la dvs.Sunt seminarist si vreau sa invat.

 34. erikuta2012 spune:

  doamne ajuta!as dori si eu programul de ison daca ma poti ajuta.multumesc

 35. Andrei spune:

  As dori si eu acel program te rog.multumesc

 36. andrei spune:

  as dori si eu programul pentru ison.multumesc mult!

 37. Pr. Andrei spune:

  @andrei, @Andrei, @erikutza2012, @Daniel, @Catalin, @Ioan, @Alexandru, @Nicolae, @Alex, @Veniamin, @Sergiu, @ toți ceilalți… pentru că au fost multe cereri nu am mai ținut pasul cu răspunsurile prin comentarii însă ați primit cu toții mail-uri.
  Mulțumesc sincer celor dintre voi care au simțit nevoia să răspundă printr-un „mulțumesc”, care știu să scrie românește, care știu să se adreseze și care au mai revenit pe blog…
  Spor în toate cele bune!
  Pr. Andrei

 38. Komives Lorand Emanuel spune:

  Parinte imi cer scuze, eu am lasat mai demult un comentariu prin care va ceream acest program de tinut ison insa din prea multa graba si entuziasm am uitat sa va las si id: lorandemanuel(@)yahoo.com ! Va rog daca puteti sa imi trimiteti si mie ! Toate cele bune si multumesc anticipat ! Doamne ajuta!

 39. Dumitru spune:

  Doamne ajuta! As dori un program pt ison electronic. Vreau sa invat noi partituri si cred ca m-ar ajuta. multumesc

 40. daniel spune:

  doresc si eu programul cu isonul electric

 41. Marie Cretescu spune:

  Buna seara. Ma intereseaza sa am un astfel de program pentru studiu si eventual inregistrari. Multumesc.

 42. constantin spune:

  salut andrei.vad ca toti apeleaza la tine. ajuta-ma si pe mine. da-mi si mie programul de ison daca vrei. eu am ceva dar nu e ceea ce vreau eu.

 43. marius spune:

  Doamne ajuta !
  Doresc si eu sa stiu de unde pot descarca acest program de ison electric .Va multumesc !

 44. Alex spune:

  pentru program ison :
  daca mai este valabil.va multumesc

  • Pr. Andrei spune:

   @Dumitru, @daniel, @Marie Cretescu, @constantin, @Marius, @Alex
   V-am trimis mail.
   Spor in toate cele bune!

 45. radu spune:

  Doresc si eu un program de tinut isonul,pentru ca imi e de mare folos in a invata muzica…va multumesc

 46. Alexandru spune:

  Buna seara! M-ar interesa si pe mine, daca se poate, un program electronic de tinut isonul.
  Multumesc anticipat!

 47. Petras Matei spune:

  Doamne ajuta! Indraznesc sa va cer si eu programul pentru ison. M-ar ajuta sa invat sa tin isonul. Multumesc anticipat si sa auzim de bine!

 48. emanuel spune:

  La multi ani! Sunt nerabdator sa vad despre ce este vorba ,si sa folosesc acest program …in camera mea…vreau sa invat sa coordonez isonul atunci cand mai am companie la strana

 49. Pr. Andrei spune:

  @Radum, @Alexandru, @Emanuel, @Matei
  V-am transmis mail.
  Spor în toate cele bune!

  • Silviu Dorin spune:

   sarut mana parinte. am dat peste blogul sfintiei voastre pe google cand ma aflam intr-o cautare ”disperata” a unei isokratime digitale si atunci v-am gasit blogul si postarea respectiva.eu sunt elev in anul al 3-lea la seminarul teologic ortodox din bucuresti si va marturisesc ca am facut o pasiune pentru muzica bizantina incepand cu anul 2 de studiu cand am inceput sa vad cat este de frumoasa si complexa.as dori si eu programul va rog frumos,il voi folosi in vacante deoarece nu am prieteni care sa aiba legatura cu muzica si care sa imi poata tine isonul.de asemenea mi-ar fi util chiar si mie pentru a invata sa tin corect isonul,inca am probleme cu momentele,sincronizarea de ”ceas elvetian” de care trebuie sa dispuna un isonar adevarat.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra:)

   • Pr. Andrei spune:

    Doamne ajută!
    Silviu- Dorin, te felicit pentru preocuparea legată de muzica psaltică și îți doresc să o descoperi cât mai profund. În perioada seminarului și eu am ținut foarte mult isonul și mi-a plăcut enorm. Îți recomand, însă, ca în paralel cu exersarea isonului să te ții și de cântarea psaltică propriu-zisă. Se întâmplă adesea, ca isonarii corurilor să rămână cumva în urmă față de cântăreți, din cauza lipsei de exercițiu în interpretarea partiturilor.
    Ți-am trimis mail!
    Spor în toate cele bune!
    Pr. Andrei

 50. andrei.m spune:

  O noua aplicatie pentru un ison electronic foarte apropiat de realitate este cea folosita pe o tableta ipad si se numeste world scales..Selectand optiunea byzantine choir reproduce foarte exact isonul real.Pentru a viziona un videoclip cu aceasta aplicatie las urmatorul link http://www.youtube.com/watch?v=YOWC6XYRxts Pentru a nu vedea tot videoclipul incercati sa dati pe la minutul 6.

  • Pr. Andrei spune:

   Da, Andrei, am aflat de ceva vreme de această aplicație și chiar am prezentat-o într-un articol. Mi se pare foarte bună dacă, desigur, ai un IPad.
   Spor în toate cele bune!

 51. ionut belu spune:

  sarut-mana parinte va rog din suflet sa imi dati simie un program de tinut isonul !!!

 52. george spune:

  Doamne ajuta parinte Andrei,as dori si eu isonul electronic daca se poate. Va multumesc!

 53. Pingback: Ison electronic pe IPad (aplicație) | ProsAnthropos

 54. Comnea spune:

  Sarut mana parinte ! Sunt un canteret si as avea nevoie de ison m ar ajuta f mult la biserica de oarece sunt singur la strana

 55. andrei spune:

  as vrea si eu parinte programul…eu mai invat cate o partitura si recunosc ca e de mare ajutor un ison electronic …multumesc anticipat…doamne ajuta

 56. andreiiiii spune:

  parinte as vrea si eu programul daca se poate…doamne ajuta multumesc mult

 57. andreiiiii spune:

  mai e bun siteul asta ,,,, are cineva programul?…multumesc anticipat..

  • Pr. Andrei spune:

   E cât se poate de bun tinere domn așa încât… răbdare…
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei

 58. eugen dumitru spune:

  Doamne ajută părinte, aş dori şi eu acest ison electronic pentru exerciţiile de acasă
  mulţumesc mult.

 59. andreiiiii spune:

  ati trimis email parinte? ca nu a venit.

 60. corbusandu spune:

  Doamne ajuta! Daca se mai poate si aveti bunavointa as dori si eu acest program pentru ison, ma ajuta la repetitii. Multumesc!

 61. Savu Florin spune:

  Doamne ajuta! V-as ruga daca se poate sa-mi trimteti si mie acest program care m-ar ajuta foarte mult pentru repetitiile la lectiile de incepator in muzica psaltica. Va multumesc.

 62. Sorin S spune:

  Doamne ajuta, Andrei! Acum am descoperit blogul tau si as vrea, daca se poate, sa imi trimiti si mie programul electronic de ison. Multumesc anticipat!

 63. Paraschiv Stefan spune:

  Doamne ajuta parinte! as dori si eu programul pentru ison daca se poate.

 64. Pr.Marius spune:

  Doamne ajuta!vreau si eu acel program pt ison.Multumesc!

 65. Pr. Cristian Frincu spune:

  suntem o biserica din ardeal mari admiratori ai muzicii psaltice, am invatat cateva cantari la ureche dar daca ne-ati putea ajuta cu materiale-carti si acel program electronic pentru ison unde stam cel mai prost am fi profund recunoscatori / am initiat un cor care pe alocuri canta bine iar preoteasa mea se descurca bine cu psaltica la ureche dar as vrea sa formez si isonari sa o insoteasca. Multumesc

  • Pr. Andrei spune:

   Doamne ajută Părinte Cristian,
   V-am trimis mail și păstrăm legătura prin acesta.
   Spor în toate cele bune!

   • Pr. Cristian Frincu spune:

    multumesc pentru program, vis-a-vis de stdiul psalticii cred ca esti mai in masura sa ne indrumi ce materiale s-ar potrivi pentru incepatori

 66. Alex Savin spune:

  Doamne ajuta!
  Sunt si eu interesat de acest program pentru perfetionarea in muzica bizantina. Si as dori sa spun ca nu sunt de acord cu folosirea isokratimei in biserica, la slujbe, dar pentru exersare e nemaipomenita.
  V-as fi tare recunoscator daca ati putea sa-mi trimiteti acest program!
  Multumesc!

 67. Ene Nicu spune:

  M-am abonat acum un minut la site-ul dvs.
  Am vazut ca aveti un program cu ison electronic.Va rog sa-mi trimiteti si pe adresa mea:Enenicu92@yahoo.com

 68. Vasile spune:

  Doamne ajuta!
  Astazi am aflat de acest blog si implicit de programul care poate fi utilizat pentru a reda isonul bisericesc Va rog sa-mi trimiteti si mie acest program
  Imi va fi de mare ajutor in exersarea si invatarea partiturilor psaltice
  Multumesc anticipat!

 69. iustin spune:

  Salut Andrei,
  Te rog sa imi trimiti si mie programul de ison electronic.
  Multumesc anticipat,

  Iustin

  • Pr. Andrei spune:

   Spune-mi te rog dacă am făcut școala împreună. Nu am pretenții la plecăciuni, sărutări de mână sau cereri de binecuvântări virtuale, însă, puțin respect nu ar strica. Așa saluți un preot și în viața de zi cu zi?!
   Acestea fiind spuse, nu trebuie decât să te abonezi la blog (așa cum am menționat la condițiile din articol) apoi vorbim despre programul de ison.
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei
   PS: Nu lua personal cuvintele de mai sus, ele sunt valabile pentru alți câțiva tineri, probabil teologi, care au comentat până acum la acest articol.

 70. Ivasca Stefan-George spune:

  Sarut mana! Va rog frumos sa imi trimiteti programul de ison electric. M-ar ajuta enorm in interpretarea unor partituri. Multumesc anticipat!

 71. marius danescu spune:

  parinte va rog mult mai da-ti-mi odata programul de ison ca nu il mai am si nici nu mai stiu cum se numea. va multumesc

 72. andrei spune:

  Doamne ajuta!
  As avea si eu nevoie de programul acesta. vreau sa punem bazele unui mic grup la biserica si nu prea avem oameni la ison, cel pe care il avem abia acum invata si ne-ar fi de ajutor pentru inceput.
  Referitor la folosirea isonului electronic sut si pro si contra. sunt pro datorita faptului ca eu personal ma confrunt cu problema oamenilor care canta in acelasi timp cu cel de la strana, sau care incearca sa tina ison, oameni care au mai mult sau mai putin cunostinte despre muzica in general, despre psaltica nici nu mai vorbesc. si din punctul acesta de vedere ar fi de ajutor.
  Totodata insa sunt impotriva folosirii lui in biserica deoarece mai este un pas mic si ajungem ca „fratii” nostri catolici si protestanti. pur si simplu nu e in duhul Bisericii noastre.

  • Pr. Andrei spune:

   Hristos a înviat!
   Andrei, poți avea isonari buni lângă tine dacă depui efort ca să îi formezi. În rest, și eu rămân ferm convins că isonul electronic nu are ce căuta în cultul divin. Cum vor evolua lucrurile, din acest punct de vedere, rămâne însă de văzut…
   Ți-am trimis mail.
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei

 73. andrei nuta spune:

  sarutmana parinte.as dori si eu acest program pt ison pt a ma perfectiona.sarutmana si doamne ajuta.

  • Pr. Andrei spune:

   Ți-am trimis mail. Să fii sănătos și bucuros în Domnul!
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei

 74. claudiu spune:

  Hristos a Inviat!!! si eu caut isonul electronic, dar ma intereseaza si modalitati de tinere a isonului pe glas 4, disputa intre ni si vu…. daca ma poate ajuta cineva

 75. claudiu spune:

  parinte, inca odata Hristos A Inviat!!!, si imi cer scuze ca insist, dar nu gasesc nici un program pentru ison si as avea mare nevoie…. am frutty loops 9 dar din pacate nu ma ajuta, sunetele sunt prea metalice. myultumesc anticipat.

 76. claudiu spune:

  Doamne ajuta parinte si multumesc frumos.

 77. VASILE spune:

  DOAMNE AJUTA!AM NEVOIE SI EU DE PROGRAMUL PT ISON.MULTUMESC

 78. Irinel spune:

  Hristos a inviat!…as avea si eu nevoie de programul pt ison, daca se poate…..multumesc

 79. Ionut Alin spune:

  Hristos a Inviat ! Vă rog trimiteţi-mi şi mie programul pentru ison.

 80. George spune:

  As dori si eu programul. Multumesc!

 81. andrei spune:

  Hristos S-a inaltat! parinte,va rog frumos, trimiteti-mi si mie programul ptr ison! va multumesc frumos!

 82. David spune:

  Sarutmana. Imi doresc de foarte mult timp un program virtual de tinut isonul. Ma mai pot ajuta de el la inregistrari sau interpretari. Va multumesc frumos!

 83. Dima Marian spune:

  as vrea si eu programul daca se poate programul cu isonul electric … caut de mult un asemena program😀 , va multumesc

 84. Iulian spune:

  Salut Andrei,
  Te rog sa imi trimiti si mie programul de ison electronic.
  Multumesc anticipat

 85. Dima Marian spune:

  Doamne ajuta,Andrei!Poti sa ma ajuti cu programul de ison?

 86. ion stanciu spune:

  as dori si eu un program pentru ison. va multumesc mult.

 87. Dima Marian spune:

  parinte,va rog frumos, trimiteti-mi si mie programul ptr ison! va multumesc frumos!

  • Pr. Andrei spune:

   @Dima Marian, @ion stanciu, @Iulian și ceilalți de mai sus…
   V-am trimis mail.
   Spor în toate cele bune!

 88. Alexandru spune:

  Sarut mana Pr. Andrei va rog frumos daca ati putea sa ma jutati si pe mine cu programul de tinut isonul electronic sa mearga pe o tableta serioux.Ne-ar fi foarte folositor pentru grupul de cantareti de la biserica la care cant si eu cand facem repetitii.

  • Pr. Andrei spune:

   Doamne ajută Alexandru! Ți-am trimis mail însă nu știu dacă programul funcționează pe tableta ta. Dacă rulează pe sistem android probabil nu va merge însă merită să încerci.
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei

 89. Florin spune:

  Doamne ajuta! Îmi place foarte mult muzica bisericeasca,muzica psaltica.Imi doresc mult sa pot învața.Imi puteți da cineva un sfat cum as putea sa învăț? Va multumesc,Doamne ajuta tuturor!

  • Pr. Andrei spune:

   Doamne ajută Florin! E greu de abordat întrebarea ta în câteva cuvinte. Ce pot să îți spune e că trebuie să mergi la o biserică unde se cântă psaltică și să te alături stranei. În același timp trebuie să studiezi mult partea de teorie în mod individual dar ar fi mult mai bine să ai pe cineva să te îndrume. Ai nevoie de muncă, atenție și exercițiu.
   Spor în toate cele bune!
   Pr. Andrei

   • Alexandru spune:

    Multumesc mult Pr. Andrei!

   • Florin spune:

    Părinte io sunt alături de o strana la o mică biserica din Italia,suntem 3 băieți la strana,cei 2 băieți nu au seminarul dar se descurca.In august acum am sa vin in tara si sper sa găsesc un băiat care ma poate ajuta pentru ca îmi doresc sa pot cânta.Multumesc mult pentru sfat părinte,Dumnezeu sa va ajute si sa va descopere cât mai mult harul preotiei.Doamne ajuta tuturor!

 90. Petru spune:

  Sarut dreapta! As dori si eu daca se poate programul de ison. De mult imi doresc asa ceva pentru a-mi perfectiona vocea. Multumesc.

 91. Dana Manea spune:

  as vrea si eu sa am programul de ison electronic

 92. Vlad spune:

  Buna ziua, sunt elev al seminarului din constanta si imi place foarte mult muzica psaltica. As dori daca se poate sa imi dati si mie acest program cu ison electronic, m-ar ajuta foarte mult cand repet … si consider ca ma poate ajuta..Va multumesc. Doamne ajuta !

 93. Bogdan spune:

  Buna…imi poti trimite si mie programul,deoarece sunt la seminar si am nevoie ca sa invat

  • paun spune:

   buna seara parinte…va rog frumos,cand puteti,trimiteti-mi link-ul acela pentru isonul electronic…Doamne ajuta.

 94. ionut spune:

  Doamne ajuta!imi poti trimite si mie programul am mare nevoie de el.

 95. Mihai spune:

  Buna Andrei,as vrea si eu sa imi trimiti isonul electronic.Multumesc,Doamne ajuta!

 96. Claudiu spune:

  Sarut Dreapta Parinte Andrei! In parohia din care fac parte, in Italia, nu prea avem cantareti cu mari studii muzicale psaltice… Se canta mai mult dupa „ureche”. Doar parintele paroh este mai „scolit” si incearca sa ne invete si pe noi. Ne-ar ajuta foarte mult acest instrument virtual in exercitiile pe care le facem a casa sau la biserica, dupa slujba… Va multumesc anticipat!

 97. bazil spune:

  Va rog sa imi trimiteti si mie programul, as prefera o aplicatie pt android sau cel putin pt calculator cu sistem de operare windows. Studiez la seminar si m-ar ajuta mult. Va multumesc anticipat !

 98. valentin spune:

  Sarut mana parinte! Mi-as dori si eu acest program.Eu sunt plecat din tara de multi ani in italia si sunt cantaret la o biserica facand si compozitii noi de muzica psaltica.Ca ison mai folosesc o orga dar nu scoate un ison bun (il folosesc doar acasa la unele inregistrari).Folosesc ca studiou de inregistrare COOL EDIT PRO 2.1 program bun pt a forma si un cor (desi sunt singur acest program avand mai multe canale de inregistrare imi permite sa cant de mai multe ori printre care pot sa fac si ison dupa ce termin de cantat ..de vreo 3-4 ori ison si apoi bas de 3-4 ori).Am incercat sa ii invat si pe cei de la strana psaltica dar….vointa nu e atat de puternica din partea lor si ma multumesc cu isonul ca il fac ei.Daca binevoiti trimiteti-mi si mie acest program : veniamin27@yahoo.com Va multumesc.Doamne ajuta!

 99. Lupascu spune:

  Sarutmana Parinte daca nu va suparati as dori si eu acest program de ison daca doriti si binevoiti sa mi-l dati si mie,Cu respect Alexandru Lupascu

 100. Nita Serban spune:

  Doamne ajuta!

  Sunt student in anul 2 la Facultatea de Teologie, si mi-ar fi folositor un astfel de program, pentur repetarea isonului sau partiturilor. Multumesc frumos,Serban

 101. alynthecrazyman spune:

  Sarut dreapta, parinte si Doamne ajuta! V.as fi profund recunoscator daca mi.ati trimite si mie acest program! M.ar ajuta foarte mult in exersarea muzicii bizantine! Sunt absolvent al unui seminar teologic si in prezent student la facultatea de teologie din Bucuresti, iar muzica bizantina ma fascineaza! Va multumesc anticipat!

 102. Tiberiu Avram spune:

  Buna seara, parinte.
  De mult timp caut un program care sa ma ajute sa repet si fara ison imi e destul de greu sa raman pe ton.
  Sunt student la Teologie in anul 2 si muzica bizantina e mai mult decat o pasiune, desi sunt la inceput.
  Va rog sa-mi trimiteti si mie programul.
  Post cu folos in continuare si Doamne-ajuta.

 103. kapasjanos spune:

  Sarut dreapta parinte as avea nevoie de acest program ,as fi foarte bucuros daca ati putea sa mil trimiteti pe mail

 104. Emanuel spune:

  Aş dori şi eu programul de ison ! Mulţumesc anticipat !

  În privinţa folosirii lui, cred că doar pentru exersare este recomandat. În slujbe ar introduce o senzaţie de artificial greu de suportat.

 105. Emanuel spune:

  Doamne ajuta ! ..va rog din suflet sa imi da-ti si mie acel program pt. a edita niste colinde ..am nevoie urgenta de el …va multumesc mult !

 106. Cezar Ivana spune:

  Sarutmana parinte,
  Va rog sa-mi trimiteti si mie programul pentru ca sunt pasionat de muzica psaltica si cred ca m-ar ajuta atunci cand exersez. Multumesc frumos, binecuvantati.

 107. Marius spune:

  Salut Andrei !
  Imi poti trimite programul prin email ?
  gaznac.marius@yahoo.com

 108. Dănuț spune:

  Vreau si eu sa incerc isonul electronic. pentru mine. daca o sa ma ajute, va multumesc. daca nu, tot va multumesc.pentru osteneala.

 109. badea1alin spune:

  Sarut mana parinte Andrei! imi place foarte mult muzica psaltica si as dori foarte mult un ison electronic pe telefonul meu SAMSUNG GALAXY S2 PLUS, ca sa exersez cantecele cu ison si sa inmultesc talantul ce mi l-a daruit Dumnezeu. Va rog mult sa imi daruiti acest program! imi doresc din suflet sa il am. multumesc mult! sarut mana! …Alin

 110. petrisor spune:

  Salutare! As dori si eu acsl program pentru ison electronic. Va multumesc mult! toate cele bune!

 111. Mircea spune:

  Buna seara, parinte. Imi trimiteti, va rog frumos, programul de care vorbeati?
  Adresa mea de e-mail este mircea.pocol@yahoo.com. Multumesc anticipat.

 112. cristian spune:

  Sarut mana, parinte! Ma numesc Cristian si am deschis intamplator pagina dumneavoastra de internet referitor la ison. Recunosc ca mi-ar fi tare util un astfel de program care sa ma ajute cu isonul atunci cand repet cantari. Eu insumi sunt isonar, desi incerc mult sa cant deoarece simt ca nu mi-am dezvoltat vocea cum trebuie tinand doar ison. V-as fi recunoscator daca ati putea sa imi recomandati ceva sa ma ajute in acest demers. Multumesc mult! Sarut mana!

 113. iulian spune:

  Saru mana parinte,de ceva timp am inceput sa studiez muzica psaltica,nu fac seminar si nici fac. de teologie..insa vreau sa invat sa cant,mi-ar fi de folos daca as avea programul atunci cand repet.saru’ mana!

 114. ALEXANDRU NEDELCU spune:

  Sarut dreapta,
  V-as fii foarte recunoscator daca ati trimite si catre cutiuta mea de mail programelul pentru ison.
  Cu deosebit respect,ALEXANDRU NEDELCU

 115. Elisei Eugen spune:

  Sarut mana, parinte! As dori si eu acest program deoarece doresc sa-mi formez mai bine urechea muzicala si totodata doresc sa-mi formez si notele. Am auzit de izoterma, parca asa ii spune, nu-mi amintesc, sau izocratima, chiar nu stiu cum ii spune. Ti-as fi foarte recunoscator daca mi-ai putea da programul, pentru a invata psaltica, notele clare, nu numai asta, ci chiar isonul in sine. Multumesc!

 116. constantin spune:

  Doamne ajuta! Imi place foarte mult muzica psaltica si m-am hotarat sa invat si eu. Mi-ar fi de folos acest program. Multumesc mult!

 117. Vlad Danyel spune:

  Sărut mîna Părinte ,mă numesc Daniel si vreau și eu programul pentru ison electriv vă rog mult .Doamne ajută !

 118. danieldan96 spune:

  Sărut mîna Părinte ,aș vrea si eu programul pentru ison electric .Aștept.Doamne ajută!

 119. Carasca spune:

  buna ziua
  m-ar interesa programul de ison electronic. Va multumesc anticipat!

 120. Gabriela spune:

  Doamne, ajuta!
  Va rog, parinte, daca se poate, as dori si eu acest programel. Sunt invatacel intr-ale psaltichiei si, sincer, mi-ar prinde bine putin ajutor. Bogdaproste.

 121. Gabriel spune:

  Hristos în mijlocul nostru ! Cu umilință te-aș ruga frate întru Hristos trimite-mi și mie acest program. Cu trecerea anilor cred că m-am cam lamentat în ce privește practicarea muzicii psaltice și bine mi-ar prinde un program care să mă ajute să-mi reîmprospătez vocea dar chiar și memoria. Mulțumesc anticipat și post ușor !

 122. ursuleasa spune:

  padre, am fost colegi de facultate la iași. Aș avea nevoie și eu de un astfel de program dar pt windows. Există? Mulțumesc

 123. Brîndușa spune:

  Sărutăm dreapta, Părinte! Avem și noi nevoie de programul de ison electronic. V-am fi foarte recunoscători dacă ni l-ați putea trimite. (Fiul nostru este elev la seminar.)
  Felicitări pentru blog și pentru raza de speranță că mai există normalitate și frumos în această lume!
  Vă mulțumim foarte mult!

  Cu deosebit respect,
  Pr. Ioan și Brîndușa

  P.S. Știți cumva dacă acest program funcționează și pe Android?

 124. Catalin Gaman spune:

  Doamne ajuta! Mi-ar fi de foarte mare ajutor acest program si va rog, daca se poate, sa-mi trimiteti si mie e-mailul respectiv. Multumesc mult!

 125. Bogdan spune:

  Salut , Te rog sa imi trimiti si mie programul de ison electronic. Va multumesc.

 126. Adrian spune:

  As dori si eu o aplicatie de ison electonic pentru andoid.

 127. Stan spune:

  Hristos a inviat! Foarte buna aplicatia, e de folos, ptr tinerii invatacei. Daca ati dori sa mi o dati si mie. Va multumesc!

 128. Mihai Alex spune:

  Doamne ajuta! as vrea si eu programul multumesc

 129. Gabriel spune:

  Hristos a inviat! Va rog frumos, daca se poate, sa-mi trimiteti si mie prin email programul pentru ison.
  Va multumesc!

 130. Florin spune:

  Doresc si eu programul de tinut isonul ! VA ROG

 131. Igor Bunduche spune:

  Hristos a inviat, o mica rugaminte daca ma puteti ajuta si pe mine va rog frumos cu acesta programa pentru windows vista multumesc frumos, Doamne ajuta.

 132. Pingback: Program de ison electronic pentru android | ProsAnthropos…

 133. Popescu Marius spune:

  Doamne ajuta parinte! Sunt student al Facultatii de Teologie din Bucuresti si v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea trimite programul; m-ar ajuta foarte mult in studiul individual. Va multumesc!

 134. Adrian Aelenei spune:

  Sarut dreapta, parinte! Va rog sa-mi trimiteti programul pentru ison. Va multumesc!

 135. Cristian spune:

  Doamne Ajuta! Parinte,dar un program cu ison pentru laptop asemanator cu cele pentru I-pad nu aveti?

 136. Ciausu Alexandru spune:

  Sărutăm mana, Părinte! Am și noi nevoie de programul de ison electronic. V-as fi foarte recunoscător dacă ni l-ați putea trimite.
  Felicitări pentru blog și pentru acest lucru frumos !
  Vă mulțumesc foarte mult!

  Cu deosebit respect,
  Ciausu Alexandru

 137. cosmin spune:

  Doresc si eu sa stiu de unde pot descarca acest program de ison electric in calculatorul meu.Va multumesc !

 138. Dumitru Iancu spune:

  as dori si eu siteul pentru ison Pr.Andrei va rog frumos

 139. ionut spune:

  Sărutăm mana, Părinte! Am și noi nevoie de programul de ison electronic. V-as fi foarte recunoscător dacă ni l-ați putea trimite.

 140. Ghitulescu Paul spune:

  Sarut mana parinte….v-am mai trimis un mes …dar nu am primit nici un rasp….va rog frumos din suflet sa-mi mai trimiteti si mie o data adresa sau site-ul….de unde imi pot procura si eu acest program de izocratima….am inteles ca cel original cu licenta este in jur de 150 de euro…..mi-as cumpara o izocratima originala ….dar deocamdata nu am banuti….asa ca ma rezum doar la program….am cantat intr-un cor de muzica psaltica vreo 6 ani…..ca isonar….dar vreau sa inmultesc talantul mai departe si nicidecum sa-l ingrop….va multumesc din suflet pt ajutor si Maica Domnului sa va rasplateasca pt efortul depus….sarut dreapta ….Doamne-ajuta:-)

 141. Rafail Marius spune:

  Imi puteti da si mie va rog programul pentru isokratima ?

  M ar interesa daca exista si aplicatie pt iphone.

  Multumesc!

 142. Popescu spune:

  as dori sa-mi trimiteti si mie programul pentru ison electronic.
  Multumesc
  Andrei

 143. Pop Vasile spune:

  Buna seara. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu programul pentru ison..Va multumesc frumos!

 144. Pop Vasile spune:

  Sarut mana parinte.Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu programul pentru ison.Va multumesc frumos! Felicitari pentru osteneala depusa si spor in continuare!

 145. Anca Elena spune:

  As dori si eu o isokratima pt android si pt pc.va multumesc

 146. Andrei Smeu spune:

  Desigur ca acest program nu poate fi utilizat la slujbele de rand, insa putem sa ne folosim de el la exersarea si predarea muzicii psaltice. Asteptam sa vedem ce poate sa faca. Multumesc!

 147. Om spune:

  Byzantine Ison pentru Android. Dar nu in biserica. Parca strica atmosfera. Iti piere gandul de la rugaciune.

Spune ce părere ai

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s