De astăzi, „prosanthropos” crește


Alina

Preoteasa Alina Nicoleta

Blogul l-am început cu mult timp înainte de a deveni preot. Am scris uneori mai bine, alteori mai slab. Ceea ce am scris a fost comentat uneori mai mult, alteori mai puțin. Am scris cum și cât m-a ajutat priceperea și experiența. Cert e că prosanthropos a crescut oarecum odată cu mine, și de la un blog „generalist”, de aproape un an de zile, a devenit locul unde vorbesc puțin despre ceea ce înseamnă devenirea mea ca  preot.

Dar devenirea ca preot e un proces prin care nu trec singur.

Pe lângă ajutorul Bunului Dumnezeu și al sfinților, studiu, munca de zi cu zi, slujbe/rugăciuni, experiența pastorală, scrisul pe blog și altele asemenea,  este esențială prezența unei persoane.

Ea m-a susținut încă de la început. Mi-a dat idei de articole, m-a corectat, m-a încurajat, m-a lăudat și criticat

Acum a venit vremea să iasă din umbră și să scrie cot la cot cu mine.

Alina-Nicoleta. Prietenă, Soție, Mamă, Preoteasă (și da, toate cu literă mare, deși, oricât de mare ar fi litera, tot nu ar putea să o descrie îndeajuns). Începând de astăzi devine co-autoare oficială a acestui blog. De ce? Asta veți descoperi singuri citindu-i articolele și vorbind cu ea prin comentarii…

Este absolventă a Facultății de Teologie „D. Stăniloae” din Iași, Secția „Teologie Socială” și a Master-ului în „Supervizare și Planificare Socială” la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din Iași. A activat în domeniul asistenței sociale și a consilierii persoanelor dependente/codependente.

Vă doresc să vă folosiți de ceea ce are să vă împărtășească (despre familie, educația copiilor, viața sănătoasă, lucruri utile etc.). Așa veți putea înțelege ce binecuvântare este doamna preoteasă (și fiul nostru) în viața mea.

Articolele doamnei preotese vor purta, la final, semnătura ei.

De astăzi, prosanthropos crește în valoare! Este mai bogat! Poftiți de vă îmbogățiți și creșteți alături de noi…

Spor în toate cele bune!

Pr. Andrei

Acest articol a fost publicat în Anunţuri, Crâmpeie de gânduri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la De astăzi, „prosanthropos” crește

  1. Serafim zice:

    Așa, cot la cot 🙂
    Bine ai venit între bloagări Alina 🙂

  2. pr.bogdan zice:

    Felicitari pentru implicarea doamnei in activitatea online… sunt multe mijloace „nevazute” prin care o sotie de preot isi face simtita prezenta! Sunt convins ca acest spatiu virtual va oferi jumatatii tale parinte, posibilitatea implinirii, pe drumul devenirii voastre. Un preot nu este singur… Dumnezeu i-a daruit ajutor de nadejde… asa ca astept cu drag articole diverse, complementare activitatii de pana acum a sfintiei tale!!!

    • Pr. Andrei zice:

      Mulțumesc frumos, părinte Bogdan, pentru gândurile frumoase…
      Adevărul este că, fără ajutorul lui Dumnezeu și ale bunelor noastre soții nu am reuși mare lucru în preoție…
      Spor în toate cele bune!

  3. ioana baciu zice:

    Succes mult! Alina, prietena mea, le va fi de un real folos celor care vor citi articolele ei! Sunt sigura, pentru că și pe mine m-au ajutat de multe ori sfaturile ei!

    • Mulțumesc Ioana, pentru încurajare. 🙂 Chiar contează părerea voastră pentru mine. Asta sper și eu, să fie de ajutor cuiva ceea ce voi scrie. Mai aștept feed-back-uri… 😉

  4. Io. P zice:

    Succes! Sa te ajute Dumnezeu ca in temele abordate „vizitatorii” sa gaseasca raspunsurile la framantarile lor cotidiene, iar vorbele incurajatoare, din randurile tale sa le aline „ranile” in fata carora se vad atat de neputinciosi…

  5. Ligia zice:

    Doamne-ajuta si multa rabdare sa va dea Dumnezeu, pentru ca incercarile vietii sunt multe si grele,iar fara rabdare nu putem sa trecem peste ele. Aveti o privire si un zambet plin de incredere si blandete – asa sa dea Maica Domnului sa le pastrati toata viata!

    • Să dea Dumnezeu să se împlinească urările d-voastră! „Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întărește” (Fil. 4,13)
      Mulțumim de vizită și de vorbele calde. Vă mai așteptăm.
      Doamne ajută!

  6. Yonutzu zice:

    Adevăr grăiești părinte, încetul cu încetul Prosanthropos ia amploare și are mulți cititori. Spor doamnei în activitate și de acum așteptăm și aportul băiețelului vostru la acest proiect.

  7. Otilia zice:

    Chiar ma bucur mult ca ai decis ”sa iesi la vedere”, Alina! Personal… asteptam momentul asta si… daca imi amintesc bine, cred ca l-am intrebat pe Parintele Andrei la un moment dat, de ce nu e pomenit numele tau nicaieri pe acest blog. Raspunsul Parintelui a fost potrivit pentru acel moment, asa cum gestul tau de ”a iesi din umbra” este foarte potrivit pentru acum.
    Se spune adesea ca ”in spatele unui barbat puternic, sta o femeie cel putin la fel de puternica!”. Acum nu stiu ce sa zic… daca in fata lui sau in spatele lui… cred ca eu as prefera varianta ”alaturi de…”, deoarece mi se pare ca prin ceea ce sunteti capabili sa faceti impreuna, vi se contureaza valoarea in egala masura.
    Eu nu pot decat sa imi doresc ca, atat articolele tale, Alina, cat si ale Parintelui Andrei sa fie ”umbrite” de intelepciune si echilibru!
    Doamne ajuta!

    • La un asemenea feed-back, ce pot să mai spun?!…
      În primul rând, mulțumesc din suflet, m-ai lăsat fără cuvinte. Chiar am nevoie de încurajări la început de drum.
      În al doilea rând, mă rog la Bunul Dumnezeu să ne ajute să trăim cu înțelepciune și echilibru. Și dacă va fi așa, acest lucru se va vedea și în ceea ce scriem aici.
      Doamne ajută!

  8. Elena Silvia Pricop zice:

    Bunul Dumnezeu vă iubește! Alături de părintele Andrei prin HARUL bunului Dumnezeu, fiind un cuplu armonios, veți reuși cu siguranță să aduceți în sufletul și în viața celor care vă vor contacta, acel moment de multumire ,de calm ,de liniște,de speranță prin tot ce ne veți transmite .Alegând cu multă atenție subiecte importante din viață ,veți pătrunde în sufletul fiecăruia ,dăruind acea mulțumire sufletească , de care avem atât de mult nevoie cu toții, în special în vremurile agitate de astăzi. Prin sensibilitatea și delicatețea mesajelor dvs. cu siguranță vom primi răspunsuri la multe din problemele care apar în decursul vieții . Domnul să vă binecuvânteze viața și familia !

  9. Pingback: „PosAnthropos” de 4 ani | ProsAnthropos

Spune ce părere ai